Izvor: B92, 21.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nismo svi isti

Kuršumlija -- Čedomir Jovanović kaže da koalicija koju predvodi neće dozvoliti Vojislavu Koštunici da ostvari "koncept političkog jednoumlja".

"Nije tačno da smo u Srbiji svi isti, jer mi ne pristajemo na njegov koncept izjednačavanja heroja i zločinaca, žrtava i dželata, prošlosti i budućnosti, biznisa i buvljak pijace, četnika i partizana, popova i komesara", rekao je Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, u Kuršumliji.

Lider LDP-a je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da se, umesto podele po nacionalnim, verskim, partijskim i polnim razlikama, "u Srbiji mora napraviti razlika između rada i nerada, istine i laži, poštenja i nepoštenja".

"Želimo da promenimo Srbiju koja je sada umorna, siromašna i preplašena, i zato nećemo pristati na politiku kohabitacije i koalicije svih sa svima, koja takvo stanje održava, a probleme koje imamo čini još većim", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, u Blacu, gde je mnogo ljudi stradalo zbog pogrešne politike, građanima treba reći istinu o Kosovu.

"Istina je da se mora odustati od pogrešnog koncepta zalaganja za teritoriju i u partnerskom dogovoru sa međunarodnom zajednicom i Srbima i Albancima sa Kosova, vlast preneti upravo na njih, na ljude koji tamo žive", rekao je Jovanović.

Jovanović je kazao da je njegova koalicija spremna da preuzme odgovornost za teške poteze koje je neophodno povući kako bi građani u Srbiji konačno mogli da ostvare svoje pravo na život dostojan čoveka.

"Imamo jasan plan za rešavanje problema Kosova, Haga i tranzicije, i jasno je da je iz dana u dan sve više građana koji taj plan podržavaju", naveo je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.