Izvor: B92, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nema kompromisa

Beograd -- Čedomir Jovanović poručio večeras da u politici za koju se on zalaže nema mesta za kompromise oko suštinskih pitanja.

"Srbija treba da bude pozitivna, nasmejana, puna ljubavi, ali i da bude hrabra, da krene događajima u susret, ne da od njih beži", rekao je Čedomir Jovanović , lider Liberalno-demokratske partije i kandidat na izborima za predsednika Srbije na predizbornom skupu LDP-a u beogradskom Domu sindikata.

Prema njegovim rečima, Srbija ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba više da bude društvo podela, ali mora da bude zemlja u kojoj će se razdvojiti rad od nerada, istina od neistine, poštenje od nepoštenja i pravda od nepravde.

"To je zemlja koju želimo da stvorimo, ali to je posao koji ne može da uradi samo jedan čovek", istakao je Jovanović.

Kazao je da su promene posao koga treba da se prihvate svi građani Srbije i dodao da u politici za koju se on zalaže treba stisnuti za ruku svakog čoveka i s njim napraviti taj prvi korak ka promenama.

Jovanović je naveo da predsednik Srbije mora da bude pun optimizma, da se smeje, da ima snage da voli sve oko sebe, ali i da bude spreman da društvu kaže istinu i da bude pošten.

"To su vrednosti kojih najmanje ima u politici u Srbiji", rekao je Jovanović.

Naglasio je, da na predstojećim izborima za predsednika Srbije ne želi da pobedi Borisa Tadića, Tomislava Nikolića, ili Velimira Ilića, već "bedu i nesreću koje ovom društvu oduzimaju pravo na normalan život".

"Srbija je Evropa, spasiba Moskva, idemo u Brisel", poručio je Jovanović prisutnima na skupu u Domu sindikata.

On je posebno istakao da Srbija treba da postane svesna realnosti i napravi ozbiljne zaokrete u regionalnoj politici, odnosno prema Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Govoreći na predizbornom skupu u Domu sindikata Jovanović je oštro kritikovao predsednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Vojislava Koštrunicu, potpredsednika Vlade Božidara Đelića, a više puta je u negativnom kontekstu ponovo pominjao i predsednika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

Na večerašnjem skupu su govorili i funkcioneri i koalicioni partneri LDP-a Vesna Pešić, Nataša Mićić, Nenad Prokić, Nikola Samardžić, Žarko Korać i Vladan Batić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.