Jovanović: Neće biti otpuštanja u prosveti

Izvor: Press, 31.Avg.2013, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Neće biti otpuštanja u prosveti

"Kategorički govorim - u prosveti i nauci nema viška", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.
Kako je objasnio, kada se u državi govori da ima mnogo funkcionalno nepismenih "ne može biti ni viška onih koji obrazuju".
On je dodao da nije razgovarao s predstavnicima sindikata, jer nije stupio na dužnost, pa nije bio u prilici.
Kao prvi potez najavioi je da upoznavanje sa svojim saradnicima i predstavljanje plana rada, odnosno da li ga njegovi saradnici prihvataju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Moramo raditi na tri fronta - učiniti sve da tekući poslovi idu maksimalno koliko je moguće dobro i najbolje, da idemo korak ispred događanja, a ne da gasimo požare i da se prave planovi dalje za budućnost", kazao je Jovanović.
Prema njegovim rečima, obrazovanje nikako ne može i ne sme biti potrošnja.
"Obrazovanje i nauka su investicije koje ne daju brze rezultate, već posle izvesnog vremena", rekao je Jovanović.
Na pitanje kako bi reagovao da je bio ministar u vreme kada se dogodio incident sa malom maturom i da li bi podneo ostavku, Jovanović je odgovorio da bi sve učinio da do toga ne dođe i da bi podneo ostavku.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Jovanović: Bez otpuštanja u prosveti

Izvor: RTS, 31.Avg.2013

Neće biti otpuštanja u prosveti i nauci, jer tu nema viška, rekao kandidat za ministra prosvete Tomislav Jovanović. Kada se u državi govori da ima mnogo funkcionalno nepismenih ne može biti ni viška onih koji obrazuju, kaže Jovanović...Kandidat za ministra prosvete Tomislav Jovanović rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.