Jovanović (Narodna stranka): Vlast zakasnila sa merama, narod nije ništa kriv

Izvor: Beta, 01.Apr.2020, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (Narodna stranka): Vlast zakasnila sa merama, narod nije ništa kriv

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je vlast zakasnila sa mnogim merama u sprečavanju širenja virusa korona i da su se mnoge drakonske mere mogle izbeći da se ranije reagovalo.Kada je reč o uvodjenju 24-časovnog policijskog časa, Jovanović smatra da bi "o takvim stvarima svaka vlada morala da sluša epidemiologe", kazao je Jovanović za list "Danas"."Ukoliko se takve mere donesu, opozicija će pozvati gradjane da ih poštuju, mada imam bojazan da ne postoji plan kako u toj situaciji obezbediti gradjanima snabdevanje, medicinsku negu i psihološko savetovalište", rekao je Jovanović.On je ocenio da je "šteta što predsednik nije iskoristio vanrednu situaciju da uključi opoziciju u krizne štabove i da izgradi konsenzus i jedinstvo oko ove najvažnije bitke".Jovanović je rekao da je vlast počinila niz grešaka i da je "ogromna šteta" počinjena već na prvom sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kriznog štaba održanom 26. februara."Već tada su se morala zabraniti sva javna okupljanja i trebalo je početi sa besplatnom podelom maski i dezinfekcionih sredstava za gradjane. Umesto toga su se žene slale u šoping u Milano, a virus se poredio sa običnim gripom", naveo je Jovanović."Dok smo mi još 6. marta predlagali zabranu javnih okupljanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istraživanje: Oko 11 odsto građana Srbije zabrinuto za svoje radno mesto

Izvor: Danas, 01.Apr.2020

Skoro 90 odsto građana Srbije zabrinuto je u vezi sa epidemijom, dok 73 odsto njih, mere koje Vlada Republike Srbije donosi s ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa smatra primerenim situaciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.