Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Lažu o inflaciji

Požega -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je lažnim zvanične podatke o oporavku privrede i stabilizaciji srpske ekonomije.

"Lažu da je inflacija niska jer podaci govore da je centralna banka pod ovom vladom znatno povećala stopu inflacije, koja je sada preko 13 odsto. Lažu da smo u suficitu i da se privreda oporavlja, jer o stanju u privredi najbolje govore podaci o usporavanju rasta bruto društvenog proizvoda", rekao je lider Liberalno-demokratske partije u Požegi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jovanović je ocenio da je za ekonomski oporavak zemlje neophodna brza privatizacija, reindustrijalizacija i poreska liberalizacija.

"Država mora da stegne kaiš i manje troši, a ciljana inflacija mora biti dva odsto", rekao je Jovanović i dodao da budžetska potrošnja iznosi gotovo 50 odsto BDP-a.

Jovanović je ponovio ocenu da su izbori u Srbiji raspisani kako se ništa ne bi promenilo i da je potrebno da koalicija okupljena oko LDP-a ima ključnu ulogu u budućem parlamentu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.