Jovanović: Komentari opozicije nemaju nikakve veze sa Zakonom

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 21:46

Jovanović: "Komentari opozicije nemaju nikakve veze sa Zakonom"

Beograd -- Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da kritike opozicije nemaju veze sa Zakonom o elektronskim komunikacijama i da su naručene.

"Čuli smo i primedbe koje se tiču i diskriminacije na tržištu i spominjanja jednog telekomunikacionog operatora koji ovaj naš Zakon o elektronskim komunikacijama koji je usaglašen sa Evropskim zakonikom definiše i deljenje infrastrukture i deljenje sprektra i međusobno povezivanje, podstiče konkurenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i daje pravo regulatoru koji ima ovlašćenje da nametne obavezu pristupa i međupovezivanje operatora. Šta se zapravo krije iza tih komentara opozicije koji očigledno nemaju nikakve veze i nikakve dodirne tačke sa Zakonom koji predlažemo", rekao je Jovanović i nastavio:

"Ili su ta pitanja koja dolaze opozicije naručena izvan ove sale upravo od te konkurencije Telekoma ili su ta pitanja vezana za kanale koje spominjete koja su usko povezana sa tom konkurencijom Telekoma, ne bi li ste dobili priliku da večeras budete upravo na tim kanalima konkurencije Telekoma. Dakle, zloupotrebljavate ovu priliku da pričate o nečemu što nema nikakve veze sa ovim Zakonom."

Kako je Jovanović konstatovao, očigledno je da je opoziciji krivo što je "danas Telekom Srbija nacionalni operator doživeo ekspanziju i što je proširio svoje delovanje izvan Srbije".

"Ako već insistirate da pričamo o zloupotrebama i SBB-u, nema boljeg svedoka od mene da vam kažem kako je to izgledalo pre 15 ili 20 godina kada je SBB kretao i kako se tada dok ste vi bili na vlasti i vaši koalicioni partneri ponašao Telekom, kroz čiju je kablovsku kanalizaciju prolazio SBB po pet puta nižim cenama nego, kako je tada SBB razvijao svoju mrežu bacajući kablove sa zgrade na zgradu, razvlačeći kablove preko drveća i stubova. A sada kada imamo sposobnu državu, sposobno rukovodstvo Telekoma Srbija koje pobeđuje na tržištu, vi ste ovde da pričate o zloupotrebi i da se žalite i vičete iz klupe", zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.