Jovanović: Još ima vremena za ozbiljne razgovore

Izvor: B92, 28.Jan.2017, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Još ima vremena za ozbiljne razgovore

Predsednik LDP Čedomir Jovanović kritikovao je predstavnike opozicionih stranaka i potencijalne predsedničke kandidate Sašu Jankovića i Vuka Jeremića.

On je izneo kritike jer, kako kaže, još nisu imali ozbiljan zajednički razgovor o predstojećim izborima.

Jovanović je na konferenciji za medije rekao da ne pamti neodgovorniju kampanju i podsetio da je opozicija i 1996. i 2000. imala zajedničke kandidate - Dragoslava Avramovića i Vojislava Koštunicu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Kada će se ozbiljno razgovarati, izvan našeg svakodnevnog konsultovanja, o predsedničkoj kampanji i evenutalnoj kampanji za parlamentarne izbore i Skupštinu grada Beograda", upitao je Jovanović.

Te sastanke, kako je dodao, ne iniciraju ni oni koji očekuju podršku, odnosno potencijalni predsednički kandidati.

"Kako mislimo da bilo šta uradimo u ovom trenutku, ako je jasno da je manevarski prostor sužen na 15-20 odsto, i da u okviru tog prostora nema nikakvog međusobnog dogovora, već se guraju i Vuk Jeremić i Saša Janković? Onda nema ništa od zajedničkog nastupa opozicije, niti postoji prostor za ozbiljan pritisak na Vučića", rekao je lider LDP-a.

Jovanović je naglasio da još ima vremena za ozbiljne razgovore i poručio da LDP nikoga ne isključuje kao zajedničkog kandidata.

On je ukazao na činjenicu da postoje velike razlike između politike LDP-a i onoga za šta se zalaže, primera radi Vuk Jeremić, i kao jednu od razlika naveo stav prema članstvu u NATO.

"LDP ne bi bio prepreka ozbiljnom dogovoru, niti bi Jeremić morao da prihvati politiku LDP-a, To bi bila mogućnost da LDP može da kaže da u tom dogovoru vidi garanciju da će se, makar u budućnosti, ostvariti oni politički ciljevi koji su nam prioritet", rekao je Jovanović.

Kako je objasnio, LDP će se saglasiti sa garancijom da će Vuk Jeremić, ukoliko pobedi, otvoriti dijalog i debatu u društvu koja će omogućiti da se ideja o članstvu u NATO demistifikuje i otvori prostor za preispitivanje svake odluke.

"To isto važi i za Sašu Jankovića", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je najavio za sutra sednicu Predsedništva stranke i dodao da će fokus razgovora biti na tome kako da se dođe do zajedničkog kandidata.

"Razgovarao sam sa mnogim ljudima i sigurno neće biti raspisani izbori u Srbiji, a da LDP ne uradi ono što misli da treba da se uradi", zaključio je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.