Jovanović: Gradska vlast odgovorna za urušavanje javnog prevoza u prestonici

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Gradska vlast odgovorna za urušavanje javnog prevoza u prestonici

Zamenik šefa odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović ocenio je danas da su potpuno opravdane primedbe građana na kašnjenje i izostanak polazaka vozila gradskog prevoza i optužio aktuelnu vlast za kompletno urušavanje javnog saobraćaja u prestonici.

"Sramno je da je naprednjačka vlast smanjila vozačima plate za trećinu, što je uz mobing, produžetak radnog vremena i primoravanje da rade u poluispravnim vozilima, dovelo do njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << masovnog odlaska iz zemlje. To je glavni razlog zašto građani čekaju predugo na prevoz", naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

U pisanoj izjavi, Jovanović je dodao da je posebno bizarno da u poslednjih pet godina grad Beograd nije kupio ni sto klasičnih autobusa, koji čine kičmu javnog prevoza, a planiraju da kupe elektro autobuse koje niko u Evropi nije u značajnoj meri uveo i koji su skuplji čak četiri puta od običnih.

"U tom istom periodu, subvencije privatnim prevoznicima su povećane sa šest na 15 milijardi dinara po godini u odnosu na 2014, dok su subvencije GSP-u uvećane za samo dve milijarde. Rezultat je kolaps GSP-a i smanjivanje obima javnog prevoza za po 5 odsto godišnje. U Beogradu je trenutno manje vozila i manje polazaka javnog prevoza nego 2014. godine", dodao je on.

On je dodao da je naprednjačka vlast nesposobna da upravlja Beogradom i da je u interesu građana da se što pre sklone.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.