Izvor: B92, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Da li je Srbija jaka?

Beograd -- Čedomir Jovanović, lider LDP i kandidat na predstojećim izborima za predsednika, obratio se glasačima u Mačvanskom okrugu.

Prema njegovim rečima, građani su očekivali mnogo bolju 2007. godinu i da nije zadovoljan postignutim rezultatima aktuelnog predsednika. "Kakve su te poruke koje danas čujemo u ovoj izbornoj kampanji - jaka i stabilna Srbija! Pa, da li je danas jaka i stabilna? Daleko od toga", ocenio je Jovanović.

Jovanović je upitao ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za to odgovoran.

"Predsedniče, hajde reci - šta si uradio, kad tražiš drugi mandat", poručio je Jovanović.

"Nema opravdanja za nametanje Ustava koji je praktično uništio mogućnost normalne transformacije ove zemlje, a mislim pre svega na nametanje Kosova kao kriterijuma bez koga praktično ne možemo da živimo u budućnosti, što je postalo temelj Ustava", rekao je Jovanović.

"Ne sumnjam u sposobnost našeg društva da se menja i LDP je izlaskom na izbore pružila priliku društvu da pokaže koliko je bolje od političara koji ga predstavljaju".

"Bez nas bi u ovoj kampanji Srbija takođe izgledala nemoćno, kao bleda kopija Tadića i Nikolića koji nemaju snage da na novi način definišu budućnost ove zemlje", rekao je Jovanović u susretu sa članstvom Mačvanskog okruga.

Prokić: Antievropska kampanja Vlade Srbije

Član predsedništva Liberalno-demokratske partije Nenad Prokić izjavio je večeras u Požarevcu da u Srbiji više nije glavna tema Kosovo, već antievropska kampanja Vlade Srbije.

Na predizbornom skupu u Požarevcu uoči predsedničkih izbora, Prokić je kazao da Vlada Srbije instrumentalizuje Kosovo kao varijantu odustajanja od evropskog puta koji joj ne odgovara.

Prokić je rekao da Vlada Srbije traži saveznike na "drugoj strani".

"Taj lepak se nije lepio ni pre 150 godina kada je reč o Rusiji. Mislim da je to veoma opasno i da uvodi Srbiju u duboku krizu i da je red da o tome neko javno progovori. Veoma je važno da Čedomir Jovanović tokom ove kampanje kaže kako zaista stoje stvari", rekao je Prokić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.