Jovanović (DSS): Ne očekujem ništa dobro od nove vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020, 17:34

Jovanović (DSS): Ne očekujem ništa dobro od nove vlade

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ne očekuje "ništa dobro" od nove Vlade Srbije jer se, kako je rekao, radi o vladi "polovičnog personalnog diskontuiteta".

Jovanović je dodao da ipak treba poštovati demokratsko pravilo i sačekati 100 dana rada novog kabineta pre iznošenja konkretnih ocena, prenela je DSS.

Komentarišući ekspoze mandatarke Ane Brnabić, lider DSS je rekao da je ona kao prioritet vlade u vezi sa rešavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pitanja Kosova navela "očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", prvenstveno kroz formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), ali i ocenio da je "upadljivo izbegla" da izgovori da je vitalni interes srpskog naroda očuvanje teritorijalnog integriteta "striktnim poštovanjem Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

Ocenio je da najava pokretanja "odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatnog rata protiv mafije" bez pominjanja borbe protiv korupcije ukazuje na "stvarnu nameru da se sistemska korupcija i dalje toleriše".

"O danas ponovljenoj drskoj besmislici da će u Srbiji prosečne plate 2025. iznositi 900 evra a penzije više od 400 evra, ne treba trošiti reči. Da bi se to ostvarilo, prosečan rast BDP treba da iznosi oko 18 odsto svih narednih godina što i sama stara-nova predsednica vlade zna da je apsolutno nemoguće ostvariti", naveo je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.