Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: DS, LDP i manjine

Čačak, Niš -- Čedomir Jovanović smatra da je koalicija DS-a, partija oko LDP-a i manjinskih partija pravi odgovor na probleme Srbije.

On smatra da je zakasnela kandidatura Božidara Đelića širom otvorila vrata Vojislavu Koštunici da ostane premijer. "Đelić je praktično osuđen da poslednje dane kampanje provede dokazujući svoje poštenje pred najnepoštenijom vlasti posle Miloševića", rekao je on.

"To je manipulisanje vrednim čovekom, koje treba da prikrije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor napravljen pre izbora, koji preko Tadića i Koštunice realizuju konzervativne snage u društvu – delovi Akademije, Crkve i ratnog biznisa”, rekao je Jovanović.

"Podržaćemo Đelića 110 posto ako je spreman da prihvati zaokret u politici prema Kosovu, stavljanje tačke na saradnju sa Hagom, lustraciju i ubrzanje tranzicije”, rekao je Jovanović sinoć u Čačku, saopštava ta stranka.

Sa druge strane, prema rečima Jovanovića, njegova koalicija neće moći da podrži Đelića ako bude vodio istu politiku kao Tadić u protekle tri godine "jer je politika kohabitacije sa Koštunicom bila pogrešna, neefikasna i nesposobna da promeni Srbiju". On je pozvao Đelića da se seti kako je radila vlada Zorana Đinđića.

Kritikujući politiku vlade Vojislava Koštunice, Jovanović je i danas na konvenciji koalicije u Nišu rekao da građane treba ohrabriti da podrže politiku koja neće zavisiti od Vojislava Koštunice.

Jovanović je kritikovao "defetizam i predaju bez borbe" predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, koji je o Koštuničinoj Demokratskoj stranci Srbije govorio kao o svom budućem koalicionom partneru.

"Ne sme se odustati od borbe za podršku građana i umesto toga tražiti razumevanje od Koštunice", rekao je Jovanović.

Navodeći da se "Srbija, koja bi u 2007. zavisila od Koštunice, ne bi ni po čemu razlikovala od Srbije 2006", Jovanović je ocenio da postoji dovoljno prostora za dogovor oko politike koja bi promenila Srbiju.

"Koalicija DS-a, naše stranke i manjinskih partija, pravi je odgovor na probleme Srbije", rekao je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.