Jovan Ćirilov sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: 24sata, 20.Nov.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovan Ćirilov sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Velikan kulture i pozorišta Jovan Ćirilov sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poslednji pozdrav pored groba uputio mu je dramski umetnik Vojislav Brajović kroz stihove Volta Vitmana "Kapetane, moj kapetane".

Prethodno su u kapeli poštu odali mnogobrojni prijatelji i poštovaoci Ćirilova, erudite, poliglote, leksikografa, hroničara društva i teatra, dramaturga, pesnika, pisca, koji je bio dugogodišnji dramaturg Ateljea 212, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << upravnik JDP-a, jedan od osnivača i sve do smrti umetnički direktor i selektor Bitefa.

Među velikim brojem značajnih ličnosti iz sveta pozorišta i kulture sahrani je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Dejan Ristić.

Ćirilov je rođen u Kikindi 30. avgusta 1931. godine. Diplomirao je 1955. na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Preminuo je u 16. novembra u Beogradu.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen Jovan Ćirilov u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Studio B, 20.Nov.2014

Velikan kulture i pozorišta Jovan Ćirilova sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu...Poslednji pozdrav pored groba uputio mu je dramski umetnik Vojislav Brajović kroz stihove Volta Vitmana "Kapetane, moj kapetane"...Prethodno su u kapeli poštu odali mnogobrojni...

Nastavak na Studio B...

Jovan Ćirilov sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Mondo, 20.Nov.2014

Velikan kulture i pozorišta Jovan Chirilova sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu...Foto: Tanjug/Zoran Žestić..Poslednji pozdrav pored groba uputio mu je dramski umetnik Vojislav Brajović kroz stihove Volta Vitmana "Kapetane, moj kapetane"...Prethodno su u kapeli...

Nastavak na Mondo...

Jovan Ćirilov sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2014

BEOGRAD - Velikan kulture i pozorišta Jovan Ćirilova sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Poslednji pozdrav pored groba uputio mu je dramski umetnik Vojislav Brajović kroz stihove Volta Vitmana "Kapetane, moj kapetane". Prethodno su u kapeli poštu odali mnogobrojni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.