Josipović: Zajedničke pobede važne za Srbe i Hrvate

Izvor: RTS, 10.Maj.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Zajedničke pobede važne za Srbe i Hrvate

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je u Glini da su u odnosima Srba i Hrvata puno važnije zajedničke pobede od zajedničkih poraza u razdobljima sukoba.

Josipović je rekao porazima smatra sva razdoblja sukoba, a ključ zajedničkog uspeha su i dobri odnosi dve države, prenosi Beta.

"Napred nas vuku jedino ljubav, razumevanje i poštovanje", rekao je Josipović koji je učestvovao na obeležavanju 70. godina od osnivanja Srpskog kulturnog društva (SKD) Prosveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
On je istakao da Hrvatska počiva na multikulturalizmu i multietničnosti i da je njen uspeh neodvojivo vezan uz poštovanje različitih tradicija, kultura, vera i različitih zajednica.

Zbog toga je, kako je rekao, delovanje organizacija poput Prosvete od izuzetne važnosti za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, ali i za celu državu.

Predsednik SKD Čedomir Višnjić uručio je Josipoviću Zlatnu značku Prosvete.

Na svečanosti održanoj pod pokroviteljstvom Sabora Hrvatske bio je izlasnik predsednika Srbije Oliver Antić.

SKD Prosveta danas je proslavilo 70. godišnjicu osnovanja u Glini, gradu u kojem je utemeljena 1944. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović: Zajedničke pobede važne za Srbe i Hrvate

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 00:01

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas u Glini da su u odnosima Srba i Hrvata puno važnije zajedničke pobede od zajedničkih poraza u razdobljima sukoba..."Želim istaknuti da su naše zajedničke pobede uvek bile puno važnije od zajedničkih poraza, a porazima smatram sva razdoblja sukoba....

Nastavak na Blic...

''Sukob 90-ih poraz i Srba i Hrvata''

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2014

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je u Glini da su u odnosima Srba i Hrvata puno važnije zajedničke pobede od zajedničkih poraza u razdobljima sukoba. ..Zajedničke pobede bitnije od zajedničkih poraza: Ivo Josipović.. .."Želim istaknuti da su naše zajedničke pobede uvek bile puno važnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.