Josipović: Milanović i ja nismo u sukobu

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Milanović i ja nismo u sukobu

Hrvatski predsednik Ivo Josipović večeras je u Varaždinu izjavio da nije ni u kakvom sukobu s premijerom Zoranom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. novembra, istakavši da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari "razbistriti" merodavne institucije.

Tokom susreta s bivšim slovenačkim predsednikom Danilom Turkom novinari su Josipovića pitali znači li jučerašnja premijerova izjava da tajne službe nisu predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << demokratske i civilne kontrole i da u Vukovaru osim kulture i bontona nije povređen nijedan zakon novi sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg.

Josipović je odgovorio kako je svestan da mediji traže sukob "dva velika brda", ali da ih mora razočarati jer takvoga sukoba nema, prenela je Hina. On je izrazio nadu da će svi u Hrvatskoj izvući poruke iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, jer većina, kako je rekao, zasigurno nije želela da događaj u Vukovaru prođe na način kako je i prošao.

Josipović je ranije ocenio da treba preispitati postupanje bezbednosnog aparata povodom događaja u Vukovaru gde je državni vrh bio sprečen u priključivanju Koloni sećanja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.