Josef Levi odlazi iz Srbije: Gde god budem, biću deo vas

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josef Levi odlazi iz Srbije: Gde god budem, biću deo vas

Gde god da budem biću jednim delom u Srbiji i deo vas, poručio je ambasador Izraela Josef Levi na prijemu u dvorištu beogradske sinagoge povodom završetka svog petogodišnjeg mandata, tokom kojeg je, kako je istakao, bio među prijateljima i proveo divne trenutke.

Levi je rekao da je osetio veliku gostoljubivost i da je tužan što je došao ovaj trenutak, kao i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić njegov veliki prijatelj i prijatelj Izraela.

"Ne znam kako, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vratiću se, a gde god da budem biću ambasador Srbije", poručio je Levi.

Savetnik premijera Srbije Vladimir Božović je rekao da Srbija ima u Leviju večnog prijatelja koji je mnogo uradio da se Srbi i Jevreji još više zbliže.

"Gospodin Levi je svim srcem i znanjem spoznao srpski narod i Srbiju, kojima je diplomatskim umećem predstavio svoj mučenički, jevrejski narod, zbližio je naše dve zemlje i gde god da ode, biće ambasador ne samo Izraela, nego i Srbije", rekao je Božović.

Potpredsednik Jevrejske opštine Beograd Jakob Salom ocenio je da je ambasador Levi imao važnu ulogu u kreiranju i primeni Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih naslednika i bio prisutan na svakom obeležavanju značajnih momenata u istoriji jevrejskog i srpskog naroda.

On je ambasadoru uručio plaketu i orden zahvalnosti, koji je nazvao "medaljom prijateljstva".

Prijemu je pristuvovali ministri Nebojša Stefanović, Ivan Tasovac i Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ambador Izraela: Uvek ću biti ovde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2016

Gde god da budem biću jednim delom u Srbiji i deo vas, poručio je večeras ambasador Izraela Josef Levi na prijemu u sinagogi povodom završetka svog petogodišnjeg mandata, tokom kojeg je, kako je istakao, bio među prijateljima i proveo divne trenutke...Levi je rekao da je osetio veliku gostoljubivost,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.