Još smo na oprezu, ne bismo voleli da se neko žarište pojavi: Ovaj grad u Srbiji ima 119 obolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 12:55

"Još smo na oprezu, ne bismo voleli da se neko žarište pojavi": Ovaj grad u Srbiji ima 119 obolelih

Dnevno se testira oko 100 građana i da je potrebno da svi zaraženi imaju tri negativna testa da bi se svrstali u kategoriju oporavljenih.

U poslednja četiri dana Zaječar ima jednog novoobolelog od Kovida-19, svi zaraženi su asimptomatski i oporavljeno je više od 60 pacijenata, izjavio je danas gradonačelnik tog grada i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

Ničić je rekao da se na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice od virusa korona trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oporavlja 19 pacijenata, te da je epidemiološka situacija u Zaječaru sada povoljna, ali i da se dalje sprovode mere opreza, kako se ne bi pojavila nova žarišta.

- Još smo na oprezu, ne bismo voleli da se neko žarište pojavi - istakao je Ničić.

Napominje da se dnevno testira oko 100 građana i da je potrebno da svi zaraženi imaju tri negativna testa da bi se svrstali u kategoriju oporavljenih.

U Zaječaru je 23. maja potvrđeno da je 20 obolelih iz ustanova kulture, uz napomenu da najveći broj zaposlenih nije radio i da je manji broj njih bio na dežurstvima.

Od početka epidemije u Zaječaru je potvrđeno 119 pozitivnih na Kovid-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.