Još sankcija?

Izvor: B92, 07.Dec.2020, 11:17

Još sankcija?

Vašington -- SAD spremaju novu turu sankcija za više kineskih zvaničnika nakon njihove navodne umešanosti u diskvalifikovanje opozicionih poslanika Hongkonga.

Kako tvrdi Rojters, sankcije bi mogle da budu uvedene već danas i ciljaće visoke zvaničnike Kineske komunističke partije u vreme kada odlazeća administracija Donalda Trampa vrši sve veći i veći pritisak na Peking.

Stejt Department i Bela kuća nisu odmah odgovorili na zahtev da komentarišu ovu glasinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sankcije će obuhvatiti 14 ljudi, među kojima su kineski parlamentarci i članovi Komunističke partije, a njima bi mogla da bude zamrznuta imovina u inostranstvu i mogli bi da snose finansijske sankcije, rekla su za Rojters dva izvora.

"Kina se uvek protivila i snažno osudjivala mešanje SAD u unutrašnje poslove Kine preko Hongkonga", rekla je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Ccunjing odgovarajući na Rojtersovo pitanje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMP POJAČAVA PRITISAK Amerika sprema novu turu sankcija za Kinu, na meti visoki zvaničnici

Izvor: Blic, 07.Dec.2020

SAD spremaju novu turu sankcija za više kineskih zvaničnika nakon njihove navodne umešanosti u diskvalifikovanje opozicionih poslanika Hongkonga, tvrdi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.