Još sanjam kako me gleda i bode sečivom

Izvor: Blic, 10.Jan.2013, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još sanjam kako me gleda i bode sečivom"

Najgore je kada legnem. Pred očima mi je samo napadač. Čučnuo je na jednu nogu i gledao me u oči. Samo sam osetio ubod u stomak, ispod jakne mi je zario nož. Odgurnuo sam ga. Kasnije su mi rekli da je tada odbrojavano za doček - priča za “Blic” Dejan V. (18). Stihao kući: Dejan V. (u sredini) sa roditeljima, ujakom i sestrom

Dejan V. je jedan od sedmorice mladića koje je tokom dočeka Nove godine na Trgu republike nožem izbo Marko Kostić (23) iz Ćićevca, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uhapšen u subotu u iznajmljenoj sobi u naselju Medaković gde je nađena i njegova krvava odeća.

Povređeni mladić je juče, posle sedmodnevnog boravka u bolnici, gde je i dva puta operisan, pušten na kućno lečenje.

Napadač sa Trga republike: Poneo sam od kuće nož od 20 centimetara Marko Kostić, napadač sa Trga: Sekao sam ljude, bio sam pijan i van sebe Drugovi mladića ranjenih na Trgu Republike: Jedan je Dejana zagrlio, drugi ga izbo nožem Rekao je: "Izvini, malo smo pijani", a onda je sevnuo nož

- Čim sam ga video, izgledao mi je kao klošar. Pre napada njegov drug mi je rekao “on je pijan, ne zna šta radi, bolje pređite na drugu stranu, napraviće neki problem”. Rekao sam da nema problema, on me je zagrlio, a sledećeg momenta onaj klošar me je ubo. Sigurno je bio i drogiran, jer je pomahnitalo napadao ljude - priseća se Dejan V.

U bolnici je osim konstantnih bolova zbog povrede imao košmare. Sanjao je napadača koji je povredio i njegovog dobrog druga Lazara I. Tek posle hapšenja osumnjičenog Kostića, Dejan V. mirnije spava.

Transparent u „Pioniru“

Osumnjičeni Marko Kostić (na fotografiji levo), blizak je Partizanovoj navijačkoj grupi “Zabranjeni” koja je u subotu uveče napravila nered na košarkaškoj utakmici u „Pioniru“, između crno-belih i zagrebačke Cibone. Prema saznanjima “Blica”, jedan Markov drug na tribine je doneo transparent “Sloboda za Marka”, ali su ga ostali primorali da tu sramnu parolu skloni.

- Pročitao sam da se brani time da je bio pijan i nesvestan šta radi. Ali nije bio pijan, ni drogiran kada je od kuće poneo nož - kaže Dejan.

Povređeni mladić navodi da će se pridružiti krivičnom gonjenju Kostića, kao i njegov drug Lazar I.

- Ne znam kakvu kaznu da očekujem. Onaj na Bir festu je izbo devetoro i dobio sedam godina zatvora. Nadam se da će ovaj dobiti više. Sedmoro je pokušao da ubije. Meni je uništio zdravlje, planove. Ne bi trebalo da se izvuče sa nekoliko godina zatvora - kaže Dejan V.

I dok se povređeni mladići oporavljaju u svojim domovima, identifikovan je i mladić koji je kobne večeri bio sa Kostićem na trgu i koji je pokušavao da ga smiri. Taj mladić iz Zemuna je posle saslušanja pušten.

- On je potvrdio priču povređenih mladića i svedoka napada - kaže sagovornik “Blica” iz istrage.

Kostiću je određen pritvor do 30 dana, a na saslušanju pred sudijom priznao je da je bio pijan prilikom napada. Nož još nije nađen.

Povezane vesti: Napadač sa Trga republike: Poneo sam od kuće nož od 20 centimetara Marko Kostić, napadač sa Trga: Sekao sam ljude, bio sam pijan i van sebe Psihološki profil napadača: Psihopata hteo nožem da se dokaže u društvu Dočekana Nova godina na Trgu republike Tinejdžerski bend otvara večeras program na Trgu republike

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.