Još nisu lokalizovani požari u Priboju i okolini

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nisu lokalizovani požari u Priboju i okolini

Nijedan od četiri požara koji su izbili na teritoriji opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš nisu lokalizovani, rekao je Goran Posrkača, iz prijepoljskog Sektora za vanredne situacije.

Najkritičnija situacija je na Crnom vrhi, između Uvca i Lima u opštini Priboj.

- Vatra je zahvatila površinu od oko 100 hektara, a na gašenju požara angažovano je 60 vatrogasaca iz Priboja, Prijepolja, Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca i Raške - kazao Posrkača i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je teren nepristupačan, što otežava posao pripadnicima vatrogasne službe.

Drugi požar u pribojskoj opštini izbio je u selu Jarmovac, a vatrom je zahvaćena površina od sedam hektara, a trenutno nema ugroženih domaćinstava. Vatra je zahvatila i osam hektara šume novovaroškog sela Pčelice.

- Na lokalizovanju ovog požara angazovana je vatrogasno spasilačka jedinica iz Nove Varoši i Prijepolja - naveo je on.

U prijepoljskoj opštini, požar besni u selu Bjelobabe, zahvatio je 10 hektara šume, dodao je Posrkača.

Svim lokalitetima zahvaćenim vatrom pristup je jako otežan zbog nepristupačnosti terena, kazao je, i dodao da jedina mogućnost prilaza postoji pomoću terenskih vozila, a gašenje otežava i vetar koji duva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.