Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nije dogovoren datum otvaranja ambasada

HAVANA- Predstavnici američke i kubanske delegacije saopštili su danas u Havani da nije utvrđeni rok za ponovno otvaranje ambasada ove dvije države, ali da je dogovoreno da se održi ponovni sastanak o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

"Ne mogu tačno reći kada će biti otvorene ambasade. Radimo po tom pitanju i učinićemo sve da budu riješena sva praktična pitanja koja su neophodna", izjavio je novinarima  nakon sastanka američki podsekretar Roberta Džejkobson.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Direktor odjeljenja za SAD u kubanskom ministarstvu spoljnih poslova Hozefina Vidal je rekla da je dogovoreno održavanje novog sastanka u skorije vrijeme.

U Havani su juče počeli dvodnevni razgovori delegacija SAD i Kube na najvišem nivou u posljednjih 35 godina, prenio je AFP.

Cilj razgovora je obnavljanje diplomatskih i trgovinskih odnosa, kao i omogućavanje slobodnih putovanja između dvije zemlje, koje su u neprijateljskim odnosima još od vremena hladnog rata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kuba i SAD: Nema roka za otvaranje ambasada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2015

Predstavnici američke i kubanske delegacije saopštili su danas u Havani da nije utvrđeni rok za ponovno otvaranje ambasada ove dvije države, ali da je dogovoreno da se održi ponovni sastanak o uspostavljanju diplomatskih odnosa..."Ne mogu tačno reći kada će biti otvorene ambasade. Radimo po tom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.