Još nema dogovora o deblokadi rada Trampove administracije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2019, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema dogovora o deblokadi rada Trampove administracije

Višerangirani zvaničnici administracije američkog predsednika Donalda Trampa sastali se sa kongresmenima iz redova Demokratske stranke, ali nisu uspeli da postignu dogovor u vezi sa izgradnjom zida duž granice sa Meksikom, čime bi bilo okončana delimična blokada rada saveznih vlasti.

Američki potpredsedik Majk Pens rekao je da je sastanak sa kongresmenima bio "produktivan" i da su se dve strane saglasile da sutra ponovo sretnu.

Tramp zahteva 5,6 milijardi dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za gradnju zida duž granice između Amerike i Meksika. Međutim, demokrate, koje čine većinu u Predstavničkom domu, usvojile su nacrt zakona kojim je omogućen rad administracije, ali bez dodatnih sredstava za igradnju zida. Američki predsednik je istakao da neće potpisati usvojeni nacrt zakona sve dok ne dobije traženi novac za zid.

V.P. Mike Pence and team just left the White House. Briefed me on their meeting with the Schumer/Pelosi representatives. Not much headway made today. Second meeting set for tomorrow. After so many decades, must finally and permanently fix the problems on the Southern Border!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 05. јануар 2019.

Pens kaže da je na sastanku ponovio stav Tramp da je neophodno odobriti sredstva za izgradnju zida, ali da "nije bilo ozbiljnijih razgovora o iznosu". Pošto obe strane ne popuštaju u sporu, četvrtina savezne administracije ne radi već dve sedmice zbog čega je 800.000 državnih službenika na neplaćenom odmoru.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.