Još malo mraz, a onda mali plus

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još malo mraz, a onda "mali plus"

Beograd -- Srbiju i u četvrtak i u petak očekuju jak mraz i minimalne temperature od -16 stepeni do -2, lokalno i do -20. Međutim, stiže i sunčano vreme, pa i "mali plus".

Kako je objavio Republički hidrometeorološki zavod, ono što zapadni mediji zovu "ledena zver sa istoka" boraviće na Balkanu bar još nekoliko dana.

Međutim, u petak će u najtoplijim periodima dana živa preći iznad nule, a u nedelju se očekuju kiša, ali u nekim delovima zemlje i temperatura od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plus sedam.

U četvrtak ujutru biće veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem, po kotlinama ponegde magla. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren zapadni, jugozapadni, krajem dana jugoistočni.

U Beogradu sutra ujutru veoma hladno, sa umerenim, na širem području grada i jakim mrazom. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab zapadni, jugozapadni, krajem dana umeren jugoistočni.

Minimalna temperatura oko -9 C, na širem području grada i do -15 C, najviša dnevna oko -2 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana, do 20. decembra:

U petak ujutru veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazom. Tokom većeg dela dana malo i umereno oblačno i suvo, uz porast dnevne temperature. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju. Krajem dana i u noći naoblačenje, ponegde sa slabim padavinama, uglavnom u zapadnim i severnim krajevima. Kiša, ledena kiša, na višim planinama sneg. U Timočkoj krajini povremeno sa snegom.

U subotu u većem delu zemlje toplije, sem u Timočkoj krajini. Pre podne umereno oblačno, posle podne i krajem dana oblačno mestimično sa kišom, u višim planinskim predelima i u Timočkoj krajini sa snegom, u istočnim krajevima moguća je pojava ledene kiše. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.

U nedelju pre podne oblačno, mestimično s kišom, na planinama i u Timočkoj krajini sa snegom. Vetar u slabljenju. Posle podne delimično razvedravanje, prvo na severu i zapadu.

U ponedeljak umereno oblačno i suvo, krajem dana naoblačenje s padavinama, prvo u severnim i zapadnim krajevima kiša, u višim predelima susnežica i sneg.

U utorak i sredu oblačno, sa susnežicom i snegom u većini krajeva.

U četvrtak će presti padavine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bebe: Prva šetnja posle mesec dana

Izvor: Dzungla.org, 12.Dec.2012

Novorođenče nikad ne treba šetati ako duva vetar, pada kiša ili susnežica, kada je mećava ili magla. Bebino lice treba zaštititi malo masnijom kremom kako koža ne bi ispucala na hladnom vazduhu. . BEBA može u kratku šetnju čim joj pupčana rana zaraste, nekoliko dana po izlasku iz porodilišta,...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.