Još malo do sednice, a ko će vladati Beogradom - ne zna se

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još malo do sednice, a ko će vladati Beogradom - ne zna se

BEOGRAD - Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biće održana u ponedeljak 14. jula, a predstavnici Demokratske stranke, i pored toga što su radikali, narodnjaci i socijalisti još 28. maja potpisali sporazum o formiranju vlasti u Beogradu, očekuju da će koalicija koja je formirana na republičkom biti preslikana i na lokalni nivo.

To je danas potvrdio i potpredsednik DS i ministar odbrane Dragan Šutanovac, izjavom da očekuje da će vlast u Beogradu biti formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na identičan način kao i na republičkom nivou.

Putem koji "mora da se desi"

Iako, kako je rekao, lično nije uključen u pregovore oko formiranja gradske vlasti, Šutanovac navodi da je formiranje identične koalicije na oba nivoa "politički put koji mora da se desi".

Predsednik SPS juče je prvi put zvanično najavio mogućnost razgovora sa DS o formiranju vlasti u Beogradu. "O tome će se verovatno razgovarati", rekao je Dačić, i istakao da do sada nije bilo razgovora na tu temu.

Vučić i dalje veruje partnerima

Radikali, narodnjaci i socijalisti su sporazum o formiranju vlasti u Beogradu potpisali 28. maja, a ta koalicija bi prema njemu u novom gradskom parlamentu imala 56 odbornika.

Sporazumom SRS-DSS-SPS je predviđeno da budući gradonačelnik Beograda bude Aleksandar Vučić (SRS), njegov zamenik Andreja Mladenović (DSS), a predsednik Skupstine grada Aleksandar Antić (SPS).

Vučić je i dalje uveren da će buduću većinu u parlamentu činiti upravo ta koalicija.

Vučić je i danas Tanjugu rekao da predstavnici tih stranaka svakodnevno imaju sastanke na kojima utvrđuju prioritetne ciljeve i zadatke buduće gradske vlade, kao i detalje oko konstitutivne sednice.

Predsednik beogradskog odbora SPS Milisav Petronijević izjavio je danas Tanjugu da do sada nije bilo nikakvih razgovora sa DS o formiranju većine u prestonici i da ne zna da li će takvih razgovora biti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.