Izvor: B92, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno hapšenje zbog "Ovčare"

Novi Sad -- Milan Bulić iz Novog Sada uhapšen je zbog osnovane sumnje da je učinio ratni zločin na "Ovčari", saznaje B92.

Kako se saznaje u Tužilaštvu za ratne zločine, Bulića su u četvrtak oko 13:00 u Novom Sadu uhapsili pripadnici Odeljenja za ratne zločine Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, a istražni sudija odredio mu je pritvor.

Na osnovu dopune krivične prijave MUP Srbije, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević podneo je zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za proširenje istrage protiv Bulića, pa se tako proširena istraga za taj zločin vodi protiv 14 osoba.

U Tužilaštvu je rečeno da je to hapšenje prvi konkretan rezultat saradnje državnih organa Hrvatske i Srbije, odnosno glavnog državog tužioca Mladena Bajića i specijalnog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića. Do saznanja da je i Bulić moguć učesnik u ubistvu i mučenju najmanje 192 ratna zarobljenika došlo se prilikom saslušanja svedoka za vreme boravka zamenika tužioca za ratne zločine Dušana Kneževića i istražnog sudije Posebnog odeljenja za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Miroslava Alimpića u Hrvatskoj.

Nastavak sudjenja šestorici, sudija Vesko Krstajić zakazao je za 21. juni, a sudija Alimpić najavio je skori završetak proširene istrage

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.