Još jedna vatrogasna stanica u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 06.Mar.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna vatrogasna stanica u Novom Pazaru

Nakon niza požara u Novom Pazaru i pritužbi građana da vatrogasci stižu sa zakašnjenjem, lokalna samouprava je odlučila da obezbedi još jednu lokaciju za vatrogasnu stanicu, kako bi ekipe izbegle saobraćajne gužve i imale lakši pristup svim delovima grada.
Nova zgrada vatrogasne stanice bice izgrađena u blizini bolnice, pored Medicinske škole u Novom Pazaru.

Na parceli površine 600 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvadratnih metara biće četiri garažna mesta za najveća vozila, kao i prostor za mehaničarsku radionicu, a imaće i kvalitetnu hidrantsku mrežu sa direktnim napajanjem vodom.
Nova parcela je na suprotnom kraju od Vojničkih livada, gde je sadašnja vatrogasna stanica, objašnjava Nihad Biševac, gradonačelnik Novog Pazara. Tako će biti bolje pokriven drugi deo grada i omogućeno brže i efikasnije delovanje vatrogasnih ekipa. 
Nova lokacija obezbeđena je na zahtev predstavnika Vatrogasne stanice, nakon velike tragedije u septembru, kada su u požaru život izgubile majka i  dve ćerke. Slična situacija, ali na sreću bez ljudskih žrtava, ponovila se nedavno u novopazarskom naselju Rasadnik, kada je u požaru izgorelo pet stanova.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.