Još jedna poruka u Zagrebu upućena Srbima: Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubij Srbina FOTO

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 22:34

Još jedna poruka u Zagrebu upućena Srbima: "Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubij Srbina" FOTO

U Zagrebu se u subotu pojavila još jedna degutantna poruka upućena Srbima, pišu hrvatski mediji.

Samo dva dana nakon što je grupa navijača u zagrebačkom naselju Kustošija razvila transparent s porukom "Je*aćemo srpske žene i decu", u Ulici grada Čikaga u Borovju pojavio se, kako navodi Jutarnji list, sramotni grafit koji poziva na nasilje prema Srbima.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri. Ubij Srbina", piše na zidu zgrade.

Policija već istražuje ovaj slučaj, piše RTL.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u razgovoru za RTL kaže da mu nije lako komentirsati novu poruku mržnje i nasilja prema Srbima u Hrvatskoj.

"Mogu samo kazati kako mi se čini da pod pritiskom šovinizma, mržnje i nasilnosti nekih grupa, nekih političkih aktera koji su je obnovili u kampanji za ove izbore, i mi Srbi u Hrvatskoj, i Hrvatska sve teže dišemo poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cela Amerika i pridružio joj se dobar deo sveta", kaže Pupovac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U HRVATSKOJ OSVANULI GRAFITI MRŽNJE: "Sve ćemo vam prste slomit, ne samo tri. Ubij Srbina!" (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020

U Zagrebu se u subotu pojavila još jedna degutantna poruka upućena Srbima...Samo dva dana nakon što je grupa navijača u zagrebačkom naselju Kustošija razvila transparent s porukom "Je*aćemo srpske žene i decu", u Ulici grada Čikaga u Borovju pojavio se, kako navode hrvatski mediji, sramotni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.