Još jedna osoba preminula od virusa

Izvor: B92, 06.Sep.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna osoba preminula od virusa

Beograd -- Još jedna osoba umrla je od zapaljenja mozga izazvanog virusom Zapadnog Nila u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije.

To je potvrđeno "Blicu" u Klinici za infektivne bolesti.

Poznato je da je osoba zaražena 20. avgusta, ali je potvrda laboratorijskog nalaza stigla tek naknadno. Reč je opet o starijoj bolesnici, starijoj od 60 godina.

Olga Dulović sa Klinike za infektivne bolesti kaže za "Blic" da je žena umrla neposredno nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je primljena u bolnicu.

Prema njenim rečima, ova žena nije bila hronični bolesnik, ali je imala druge zdravstvene komplikacije.

U ovom trenutku u bolnici se nalazi nekoliko veoma ozbiljnih pacijenata. Od njih 20, koliko ih je smešteno na intenzivnu negu, samo kod petoro je virus potvrđen, a za ostale se još čekaju rezultati. Do sada je virus Zapadnog Nila potvrđen kod 37 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija:Još jedna osoba umrla od groznice Zapadnog Nila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2012

Još jedna osoba umrla je od zapaljenja mozga izazvanog virusom Zapadnog Nila u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, potvrđeno je "Blicu" u Klinici za infektivne bolesti. Poznato je da je osoba zaražena 20. avgusta, ali je potvrda laboratorijskog nalaza stigla tek naknadno. Riječ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.