Još jedna legenda dobila električni pogon

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna legenda dobila električni pogon

"Vespa elektrika" ima maksimalni obrtni moment od čak 200 Nm

Za razliku od "jaguara e-type" čija je električna verzija tek najavljena, jedan drugi legendarni model će početi sa proizvodnjom svoje električne verzije već sledećeg meseca. Reč je o najčuvenijem skuteru, čuvenoj "pjađo vespi".

"Vespa elektrika", kako joj je zvanično ime, imaće performanse na nivou modela od standardnih od 50 "kubika". Pokretaće je elektromotor, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << struju dobijati od litijum-jonskog paketa baterija. Jednim punjenjem, koje traje 4 sata, moći će da se pređe oko 100 kilometara.

Kako navodi Pjađo, baterija ima životni vek od 1.000 ciklusa punjenja, odnosno između 50.000 i 70.000 kilometara, odnosno oko 10 godina standardne gradske vožnje.

Maksimalna snaga motora u Power modu iznosi 5,4 konjskih snaga, ali je tu i impresivni (za gradske skutere) obrtni moment od čak 200 Nm.

Pored Power, tu je i Eco režim vožnje, čija je namena da produži autonomiju. Tada se maksimalna brzina elektronski ograničava na 30 km/h, a i ubrzanje je daleko blaže.

Cena za sada nije poznata, ali će svakako biti daleko viša od klasične "vespe".



Izvor: YouTube/Vespa Official

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.