Još jedan uhapšen u lancu prodaje lažnih diploma

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan uhapšen u lancu prodaje lažnih diploma

BEOGRAD - Inspektori kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, u nastavku akcije otkrivanja posrednika u kupoprodaji falsifikovanih diploma, uhapsili su Miodraga Stankovića (63) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita.

Stanković je stručni saradnik u Centru za obrazovanje odraslih u Beogradu, a predstavljao se i kao savetnik u Ministarstvu prosvete i predsednik školskog odbora Centra za osnovno obrazovanje odraslih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Sopotu, saopšteno je iz smederevske Policijske uprave.

On je od 2007. do 2011. godine, u kancelariji u svojoj kući, primio više desetina zainteresovanih kupaca diploma, od njih uzimao novac u iznosima od 500 do 3.000 evra, koji je davao Sidi Jovanović, referentu za učenička pitanja u Tehničkoj školi u Smederevu.

Falsifikovana svedočanstva i diplome za zanimanja vozač drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja kupci su preuzimali u njegovoj kući, ili su ih dobijali na kućne adrese.

Policija je je pre tri dana saopštila da je uhapsila devet osoba iz Smedereva i Beograda zbog sumnje da su prodavali falsifikovane diplome srednje Tehničke škole u Smederevu i time prisvojili oko milon evra.

Ta grupa, za čija dva člana se intenzivno traga, oštetila je Tehničku školu na ime nenaplaćenih troškova školovanja i izdavanja diploma bez naplate predviđenih taksi za oko 25 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smederevo: Uhapšen zbog prodaje lažnih diploma

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2012

U nastavku akcije otkrivanja posrednika u kupoprodaji falsifikovanih diploma, uhapsili su Miodraga Stankovića zbog sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita

Nastavak na Večernje novosti...

Uhapšen prodavac lažnih diploma vozačima!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jul.2012

Miodrag Stanković (63) se predstavljao kao savetnik u Ministarstvu prosvete, a kupovinu diploma vozača drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja organizovao u svojoj kući. Naplaćivao im od 500 do 3.000 evra

Nastavak na Telegraf.rs...

Još jedan uhapšen u lancu prodaje lažnih diploma

Izvor: Kurir, 12.Jul.2012

Stanković je stručni saradnik u Centru za obrazovanje odraslih u Beogradu, a predstavljao se i kao savetnik u Ministarstvu prosvete i predsednik školskog odbora Centra za osnovno obrazovanje odraslih u Sopotu, saopšteno je iz smederevske Policije..BEOGRAD - Inspektori kriminalističke policije Policijske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.