Još jedan sombreros u Realu

Izvor: Mondo, 23.Sep.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan "sombreros" u Realu

I košarkaška sekcija "kraljevskog kluba" angažovala je reprezentativca Meksika...

Foto: realmadrid.com

Gustavo Ajon, centar sa tri godine staža u NBA ligi (Nju Orleans, Orlando, Milvoki, Atlanta), od utorka je član Real Madrida.

On je potpisao dvogodišnji ugovor i pojačaće unutrašnju liniju, u kojoj su "starosedeoci" Janis Burusis, Salah Mejri, Markus Sloter i veteran Felipe Rejes.

Ajon (29 godina, 208 cm) je pre odlaska u NBA nastupao za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nekoliko manjih španskih klubova, poput Fuenlabrade, Tenerifa i Iljeskasa. Na 135 mečeva u najjačoj ligi sveta beležio je prosečno 4,7 poena, 4,4 skoka i 1,3 asistencije za 16 minuta provedenih na parketu.

Pre nekoliko dana preneli smo "teoriju zavere" španskog ESPN, po kojoj je predsednik Reala Florentino Perez angažovao Džejmsa Rodrigeza i Ćićarita Ernandeza da bi pojačao svoje pozicije u Kolumbiji i Meksiku, gde njegova građevinska kompanija "juri" unosne poslove.

Da zaključimo da je Ajon zbog toga dobio prednost u odnosu na Miroslava Raduljicu, koji je tokom Mundobasketa takođe pominjan kao potencijalno pojačanje španskog prvaka, pa za veliki novac završio u kineskoj ligi - bilo bi neozbiljno.

Bilo kako bilo, Meksikanac će imati težak zadatak, da učvrsti igru "kraljeva" pod košem, koju mnogi smatraju njihovom velikom boljkom i jednim od razloga što nikako ne mogu da se domognu evropske titule (poslednju su osvojili 1996, sa Obradovićem na klupi i Sabonisom u timu).

Real je ovog leta pustio Nikolu Mirotića u Čikago, otišli su još Donte Drejper, Tremel Darden i mladi Dani Diez, a pre Ajona su dovedeni Andres Noćioni, Jonas Mačiulis, Kejsi Rivers i Fakundo Kampaco.

Trener je ostao Pablo Laso.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.