Još jedan smrtni slučaj zbog boginja: Preminula devojka

Izvor: Prva.rs, 20.Feb.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan smrtni slučaj zbog boginja: Preminula devojka

Do sada su tri osobe umrle u Beogradu, a dve u niškom Kliničkom centru - dvodišnji dečak i porodilja.

"Blic" piše da je devojka preminula pre četiri dana, kada je primljena zbog teške upale pluća, koja joj se javila kao posledica zaraze malim boginjama.
Prema izvorima "Blica", devojka nije bila vakcinisana, a pre nego što je dobila male boginje bila je u potpunosti zdrava. 


U Srbiji je do sada registrovano 2.280 slučajeva malih boginja, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << jsu 1.194 slučaja potvrđena u Institutu Torlak. Kako je saopštio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", nајmlаđа оbоlеlа оsоbа imala je 15 dаnа, а nајstаriја 65 gоdinа, a većina obolelih - 94 odsto, je nevakcinisano, nepotpuno vakcinisano ili nepoznatog vakcinalnog statusa.
Oko 33 odsto obolelih je hospitalizovano, a komplikacije od malih boginja registrovane su kod 267 osoba.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.