Još jedan neuspeo pokušaj formiranja Vlade Belgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan neuspeo pokušaj formiranja Vlade Belgije

BRISEL -

Glavni posrednik za formiranje Vlade Belgije dao je danas ostavku zbog propasti još jedne runde pregovora sa političkim strankama čime se produžava sedmomesečna politička kriza.

Posrednik Johan Vande Lanot (Lanotte) je uručio ostavku kralju Albertu Drugom koji je rekao da će od sutra sam početi konsultacije s političarima.

Belgija ima samo tehničku vladu od izbora 13. juna 2010. jer stranke ne mogu da se dogovore o preraspodeli prava dveju zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje čine tu zemlju - šest miliona holandski govorećih i 4,5 miliona francuski govorećih građana.

Investitori sve više strahuju da Belgija, s dugom koji se približava 100-postotnoj vrednosti bruto-domaćeg proizvoda, može upasti u finansijsku krizu kakva je već prisilila Grčku i Irsku da zatraže stranu pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Belgija: Kralj kreće u konsultacije

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 04:15

Brisel -- Glavni posrednik za formiranje Vlade Belgije dao je ostavku zbog propasti još jedne runde pregovora sa strankama čime se produžava 7-mesečna politička kriza... Posrednik Johan Vande Lanot je uručio ostavku kralju Albertu Drugom koji je rekao da će sam početi konsultacije s političarima...Belgija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.