Još jedan Srbin postao vehabija!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Srbin postao vehabija!

- Odlučio sam da prihvatim islam zato što mi se nisu sviđale neke stvari u mojoj veri, pre svega, korišćenje alkohola. Uzeću ime Abdurahman kao svoje buduće ime - rekao je Vinko Stojanović iz Zavidovića

Drugi Srbin od početka ove godine prešao je u islam u Zeničko-dobojskom kantonu. Veru je promenio Vinko Stojanović (24) iz Zavidovića, a od toga su vehabisti, kao i do sada, napravili spektakl.

- Odlučio sam da prihvatim islam zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << što mi se nisu sviđale neke stvari u mojoj veri, pre svega, korišćenje alkohola. Uzeću ime Abdurahman kao svoje buduće – rekao je Stojanović uz klicanje prisutnih: “Tekbir” i “Alahu ekber“.

Član Ekspertskog tima Јugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević rekao je da nije iznenađen takvim razvojem događaja.

- I dalje tvrdim da je u pitanju socijalni momenat, da su nebošnjaci svedeni na građane drugog reda i da im se kao alternativa iseljenju promena vere nameće kao izlaz iz teške situacije – analizirao je Galijašević pojavu preobraćanja vere u FBiH.

Galijašević naglašava da su glavni promoteri tih aktivnosti organizacija “Put u raj” i druge prikrivene nevladine organizacije, pomenuvši SUNNI Legion i INN. Pritom kao indikativno navodi javno publikovanje vere, što samo može dodatno da zabrine malobrojne Srbe u FBiH, posebno u Zeničko-dobojskom kantonu, koji pokušavaju da se organizuju i time zaštite.

- Nisam upoznat s tim slučajem, ali ukoliko je reč o porodici Nenada Stojanovića i njegovom sinu, reč je o primernoj višečlanoj porodici, u kojoj upravo i jedino Vinko nije bio uzoran član Crkve – rekao je protojerej Zoran Živković koji drži službu u Zavidovićima, Vozući i Žepču.

(Telegraf.rs / rtrs.tv)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Jos-jedan-Srbin-postao-vehabija

Izvor: medio.rs, 13.Avg.2014

- Odlučio sam da prihvatim islam zato što mi se nisu sviđale neke stvari u mojoj veri, pre svega, korišćenje alkohola. Uzeću ime Abdurahman kao svoje buduće ime - rekao je Vinko Stojanović iz Zavidovića..Drugi Srbin od početka ove godine prešao je u islam u Zeničko-dobojskom kantonu....

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.