Još dva meseca pritvora uhapšenim Srbima

Izvor: Mondo, 26.Dec.2018, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva meseca pritvora uhapšenim Srbima

Trojici Srba iz severnog dela Mitrovice Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, prenosi Radio Kontakt plus.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Ilustracija

Oni su osumnjičeni za umešanost u ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Jedan od branilaca trojice osumnjičenih Srba, advokat Dejan A. Vasić kaže za Radio Kontakt plus da će odbrana uložiti žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

"Ostajem pri stavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da u ovom slučaju nema dovoljno dobro osnovane sumnje da se takva mera određuje, naročito na mog branjenika (Markovića). Danas je, nakon što je Apelacioni sud odbio naše žalbe, u roku od sat vremena Osnovni sud doneo odluku o produženju pritvora", kaže Vasić.

On ističe da je prevelika buka koju je proizvela akcija specijalaca u Severnoj Mitrovici sudu vezala ruke da mora da postupa na ovakav način.

"Navodi Tužilaštva su po mojoj oceni smešni i te insinuacije može da pronađe svaki građanin koji na internetu ukoliko pretražuje ubistvo Olivera Ivanovića", rekao je on.

Kosovska policija je u akciji u severnom delu Mitrovice 23. novembra lišila slobode Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

SVE O KRIZI NA KOSOVU: Upad ROSU u Mitrovicu!

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.