Još bez odluke o žalbi na pritvor Ivanovića

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez odluke o žalbi na pritvor Ivanovića

Apelacioni sud u Prištini još nije doneo odluku o žalbi koja je uložena zbog odluke da se lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću odredi pritvor od mesec dana, kaže Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić. Rok za odluku bio je do 14 časova, kaže Vlajić.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je da Apelacioni sud, iako je bio u obavezi da to uradi danas, nije doneo odluku o žalbi koju je uložio zbog odluke da se lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću odredi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednomesečni pritvor.

''Iako je rok bio danas u 14 časova da se odluči o njegovoj žalbi koju je uložio na rešenje o pritvoru Ivanoviću još ga Apelacioni sud u Prištini nije obavestio o odluci'', rekao je Vlajić Tanjugu.

Prema mišljenju Vlajića, to sve navodi na zaključak da odluka nije još ni doneta, a time se na grub način krše prava Olivera Ivanovića i načelo hitnosti postupanja suda u ovakvim predmetima.

"Hitno postupanje je obaveza suda upravo iz razloga da bi se zaštitila prava uhapšenih i da bi se posledice neosnovanog određivanja pritvora umanjile", rekao je Vlajić.

"U ovom slučaju očigledno je da ljudska prava i zakoni ne obavezuju sud, jer da nije tako on bi ih poštovao", rekao je Vlajić.

Ivanović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Inače, Ivanović je kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice na izborima koji će u ovom gradu biti održani 23. februara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.