Još VEĆE GUŽVE za izdavanje kartica za prevoz: Kolone ispred poslovnica BUSPLUSA dugačke i po 100 metara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2020, 14:36

Još VEĆE GUŽVE za izdavanje kartica za prevoz: Kolone ispred poslovnica BUSPLUSA dugačke i po 100 metara (FOTO)

Država priskače u pomoć građanima

U Beogradu od sutra počinje da radi gradski prevoz, ali ne za svakoga.

Za sada je sigurno da će u autobuse GSP-a moći da uđu samo građani koji imaju radnu obavezu i personalizovane mesečne karte. Zbog ove odluke su zaposleni građani, bez personalizovane kartice, u problemu.

Ukoliko do sutra ne izvade mesečnu kartu, zaposleni koji žele da gradskim prevozom idu na posao će morati da plate za jednodnevnu kartu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 250 dinara, za tri dana 700 dinara, a za pet 1.000 dinara.

Ispred prodajnih mesta Busplusa su se već juče stvorile ogromne gužve, a građani su i po nekoliko sati čekali da dođu na red za izdavanje legitimacije za prevoz.

Još veći problem stvara i činjenica da nisu sva prodajna mesta Bus plusa otvorena, već rade samo četiri prodajna mesta - poslovnice  u "Lukoilu" na Novom Beogradu, u "Tempu" na Adi, na Kvantašu i u Bačvanskoj.

Naša ekipa je danas obišla nekoliko poslovnica Bus plusa i zatekla ogromne gužve. Građani su formirali dugačku kolonu ispred zgrade i strpljivo čekali na svoj red.

S obzirom na jako veliki broj ljudi koji žele da izvade legitimaciju za gradski prevoz i smanjen broj poslovnica u kojima se to može obaviti, postavlja se pitanje da li će svi uspeti da ostvare svoju nameru.

Pokušali smo i da stupimo u kontakt sa kompanijom Busplus i da dobijemo informacije o tome kako teče izdavanje kartica i da li planiraju da otvore još neku poslovnicu, ali odgovor na pozive i mejlove nismo dobili.

Na sajtu ove kompanije stoji uputstvo za poslodavce za online prijavu za izdavanje personalizovanih kartica, međutim, i pored toga što takva prijava znatno olakšava izdavanje iste, jasno je da na ovaj način nije moguće doši do legitimacije do sutra.

Poslednja informacija koja je stigla u toku pisanja ove vesti je da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se od sutra u GSP vozila može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene i da prevoz funkcioniše kao do sada.

On je predložio i da se ukine plaćanje 3.000 dinara po personalizovanoj kartici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.