Još 42 porodice dobile sredstva za kupovinu kuća u somborskim selima

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2022, 20:52

Još 42 porodice dobile sredstva za kupovinu kuća u somborskim selima

Gradonačelnik je istakao da je ovaj konkurs Ministarstva dao veliku podršku kako za mlade bračne parove, tako i za samohrane roditelje, te je najavio nastavak infrastrukturnih ulaganja u sva naseljena mesta.

Zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu još 42 porodice dobiće svoj novi dom u somborskim selima, a ugovore o dodeli sredstava za kupovinu kuća potpisali su danas u Beogradu gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, Ministarstvo za brigu o selu i članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porodica kojima su odobrena sredstva.

- Briga o mladima i briga o selu su oblasti koje su u našem stalnom fokusu. Oživljavanje sela je važan deo odgovorne politike Aleksandra Vučića da sačuvamo naš identitet i da pružimo vetar u leđa našim mladima pri realizaciji svojih životnih projekata. Izuzetno sam srećan što, pored mladim bračnim parovima, omogućene su i kupovine kuća za samohrane majke i smatram i verujem da jačanje žena na selu, osnaživanje naših žena je važan deo našeg posla i odgovornosti. Hvala Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću što je omogućio da danas Grad Sombor dobije 42 kuće. Ukupno od 2021. i 2022. godine krov nad glavom dobile su 93 porodice iz Grada Sombora. Izuzetno mi je drago i ponosan sam na naše sugrađane što su prepoznali značaj ovog konkursa, a sve u cilju kako bismo vratili mlade na selo. Mi nastavljamo dalje sa drugim infrastrukturnim ulaganjima u naša sela, tu pre svega mislim na rekonstrukciju dotrajalih puteva, obnavljanje i izgradnju dečijih igrališta, rekonstrukciju škola i vrtića, krenuli smo i sa renoviranjem seoskih ambulanti, a sve u cilju kako bismo našim sugrađanima koji žive u seoskim sredinama omogućili bolji i kvalitetniji život na selu - rekao je Ratković.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu trajao je  do 1. novembra, a ministar Milan Krkobabić naglasio je da je od početka ove akcije u 630 kuća useljeno preko 5000 ljudi, od čega 2000 dece, što pokazuje veliku zainteresovanost građana za život na selu.

- Ono što je još bitnije od svega toga je  da se radi o mladim ljudima, prosek godina je nekih tridesetak godina i interesantan podatak je da preko 300 zahteva, faktički porodica, su oni koji iz gradova odlaze u sela. Ja očekujem da će ovaj trend da se nastavi - naglasio je ministar Krkobabić.

Za kupovinu kuće u Svetozar Miletiću odlučilo se 6 porodica, u Doroslovu 8, Telečkoj 2, Rastini 2, Aleksa Šantiću 4, Stanišiću 4, Staparu 2, Bačkom Monoštoru 5, Čonoplji 1, Bačkom Bregu 1, Gakovu 4 i u Bezdanu 3.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.