Još 41 osoba zaražena u BiH; Bez novoobolelih u Sloveniji

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 12:43

Još 41 osoba zaražena u BiH; Bez novoobolelih u Sloveniji

U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovan je 41 slučaj novozaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj obolelih od početka porastao na 2.822.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 279 uzoraka i potvrđeno je da su 23 osobe pozitivne na koronavirus, 16 iz Sarajeva, po dve iz Travnika i Zenice, te po jedna iz Maglaja i Trnova.

U RS su u poslednja 24 časa testirana 324 laboratorijska uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 18 osoba: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest iz Banjaluke, po tri iz Zvornika i Šamca, po dve iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

U BiH je od početka pandemije od posledica koronavirusa umrlo 160 ljudi.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Kantonu Sarajevo, tamošnji Krizni štab pozvao je građane da primenjuju sve propisane mere i preporuke navedene u naredbi Federalnog kriznog štaba, koje su i dalje na snazi.

"Pozivamo stanovnike da obavezno nose zaštitne maske, poštuju fizičku distancu, izbegavaju rukovanja i grljenja, učestalo i detaljno peru ruke toplom vodom i sapunom ili koriste dezinficijense na bazi alkohola, intenzivno održavaju ličnu higijenu, te čiste, dezinfikuju i provetravaju prostor u kojem boravi i rade", saopštio je Kanton Sarajevo.

U Sloveniji u poslednja 24 sata nije registrovan novi slučaj koronavirusa, niti smrtni slučaj, objavljeno je danas na sajtu slovenačke vlade.

Od novog koronavirusa obolelo je ukupno 1.488 osoba, dok je 109 preminulo, a poslednji smrtni slučaj zabeležen je 1. juna, prenosi STA.

Trenutno, u toj zemlji je aktivno 15 slučajeva, od kojih je šest osoba hospitalizovano.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminula jedna osoba, zaražena jos 71

Izvor: Luftika.rs, 11.Jun.2020

Do 15 časova u Srbiji je potvrđeno 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba.. U poslednja 24 sata testirano je 4,932 ljudi.. Ukupan broj zaraženih je porastao na 12.102, dok je preminulo 252 ljudi.. Kineski stručnjaci: Epidemija još nije završena, vratite mere.

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.