Jordanesku vodi Rumune ka Francuskoj

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordanesku vodi Rumune ka Francuskoj

Novi-stari selektor Rumunije pamti se po uspehu iz 1994. godine.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

Fudbalski savez Rumunije (FRF) imenovao je Angela Jordaneskua za novog selektora reprezentacije, a na toj dužnosti on će zameniti Viktora Piturku, koji je prošlog meseca sporazumno prekinuo saradnju.

Jordanesku (64) po treći put preuzima kormilo državnog tima, kojeg je prethodno vodio od 1993. do 1998. i od 2002. do 2004. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Najbolji fudbaleri Rumunije pod vođstvom Jordaneskua izborili su četvrtfinale prvenstva sveta 1994. u SAD, što je najbolji plasman nacionalne reprezentacije u istoriji.

"Izvršni odbor FRF jednoglasno je prihvatio predlog predsednika Razvana Burleanua za novi stručni štab nacionalnog tima", saopštio je FRF dodajući da je sa bivšim reprezentativcem Jordaneskuom potpisan ugovor na godinu dana.

Njegovi pomoćnici biće Viorel Moldovan, Danijel Isaila i Jonut Badea.

Rumunija je trenutno drugoplasirana u F grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa sedam bodova iz tri utakmice, a u narednom meču dočekuje 16. novembra iznenađujućeg lidera grupe, Severnu Irsku.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TREĆI PUT MEĐU RUMUNIMA: Jordanesku novi-stari selektor

Izvor: HotSport.rs, 27.Okt.2014

Fudbalski savez Rumunije (FRF) imenovao je danas Angela Jordaneskua za novog selektora reprezentacije, a na toj dužnosti on će zameniti Viktora Piturku, koji je prošlog meseca sporazumno prekinuo saradnj, piše Tanjug.. . Jordanesku (64) po treći put preuzima kormilo državnog tima, kojeg je prethodno...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.