Joksimovićeva i Negre o finansiranju infrastrukturnih projekata

Izvor: RTS, 20.Sep.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimovićeva i Negre o finansiranju infrastrukturnih projekata

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa šefom predstavništva Evropske investicione banke (EIB) u Srbiji Dubravkom Negre o saradnji na pripremi i realizaciji projekata od značaja za ekonomski i socijalni razvoj.
Ministarka Jadranka Joksimović i šef predstavništva EIB Dubravka Negre su potvrdile da se kroz povoljne i ekonomski opravdane zajmove Evropske investicione banke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u oblastima poput saobraćaja, energetike, zaštite životne sredine, nauke i istraživanja i tehnološkog razvoja doporinosi održivom ekonomskom razvoju Srbije.

Jadranka Joksimović je, u svojstvu nacionalnog koordinatora predpristupnih fondova EU i razvojne pomoći sa Dubravkom Negre analizirala status važnih regionalnih infrastrukturnih projekata podržanih od EU i mogućnosti da iste sufinasira ili finansijski podrži EIB. 
Pre svega, razgovarale su o podršci koja se realizuje u okviru investicionog okvira za zapadni Balkan: auto-put Niš- Merdare, modernizacija železničke pruge Niš-Dimitrovgrad, gasna interkonekcija sa Bugarskom i postrojenje za preradu otpadnih voda u Novom Sadu.
Sagovornice su takođe razmenile mišljenja i o mogućnostima za finansiranje pripreme različitih infrastrukturnih projekata od značaja za regionalni i lokalni razvoj iz sredstava EIB-a, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.