Joksimović primila ambasadora Norveške

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović primila ambasadora Norveške

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je primila u oproštajnu posetu ambasadora Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, s kojim je razgovarala o nastavku evrointegracija Srbije, saradnji s Norveškom u tom procesu, reformama i drugim temama, saopšteno je iz vlade.

Joksimović se zahvalila na podršci i pomoći Norveške u evrointegracijama i reformama.

Prema njenim rečima, Norveška je od 2008. izdvojila više od 100 miliona evra bespovratnih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za projekte i pomoć u Srbiji.

Ministarka je izrazila nadu da će novi saziv Evropskog parlamenta zadržati proširenje EU visoko na listi prioriteta, i dodala da će Srbija do kraja godine pripremiti pregovaračke pozicije za još nekoliko poglavlja u pristupnim pregovorima.

Bjornstad je rekao da će Norveška, kao dugogodišnji prijatelj i partner, nastaviti da podržava Srbiju, ali i dodao da bi reforme u oblasti vladavine prava trebalo da budu dinamičnije.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom bilateralnih odnosa uz saglasnost da se oni uvek mogu dalje razvijati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.