Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović najbolji pesnik

Majdanpek - Laureat najvišeg pesničkog priznanja Drugog programa Radio Beograda i 54. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu je Spasoje Joksimović, mladi pesnik iz Majdanpeka kome je uz proglašenje za najboljeg pesnika festivala pripala i "Timočka lira".

 Na ovogodišnji festivalski konkurs, kako je to rekla novinarka Radio Beograda Tamara Krstić, koja je sa Radomanom Kanjevcem i Milošem Petkovićem činila pesnički žiri, stigla je poezija izgrađenog lirskog izraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koja govori o emocijama u savremenom svetu i konkurs je je pokazao da dolaze pesnici koji znaju šta je poezija, koji se vraćaju emocijama ljubavi, tuge, promišljanju ovoga sveta.

- Kada govorim o svojoj poeziji i kada me ljudi pitaju kakva je to poezija, volim da kažem da je to zapravo moderna lirska poezija zato što se tokovi moje poezije ne uklapaju ni u postmodernu književnost, isto tako ni u tradicionalnu književnost. Čini mi se da sam uspeo da pronađem jedan autentični poetski izraz - kazao je novinarima po dodeli priznanja Spasoje Joksimović, dodajući da se raduje što je u pitanju Knjaževac i istočna Srbija, koja ima dosta toga lepog da ponudi, a koja se često nalazi na marginama društvenih događanja, pa je ovo sjajna prilika da naš kraj promovišemo.

Na pesničkom takmičenju 54. Festivala kulture mladih Srbije druga pesnička nagrada pripala je Tanji Popović iz Aleksinca, a Jovani Živanović iz Bijeljine treća.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.