Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović i nemački izaslanik o evropskim integracijama Srbije

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas s izaslanikom ministra spoljnih poslova Nemačke Tomasom Osovskim, s kojim se saglasila da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da Nemačka pruža značajnu podršku evropskim integracijama Srbije.

Osovski je rekao da evropske integracije Srbije doprinose stabilnosti i razvoju Srbije i regiona i da je to svakako i interes Evropske unije, saopšteno je posle sastanka.

On je naveo da Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vidi Srbiju kao važnu državu za stabilnost i prosperitet celog regiona, ali i za ostvarivanje zajedničkih evropskih interesa, saopštila je Vlada Srbije.

Sagovornici su se složili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri, da redovna komunikacija na svim nivoima daje rezultate i da postoji konstantan trend unapređenja ukupne saradnje, a pre svega političke i privredne, navodi se u saopštenju.

Ministarka za evropske integracije istakla je da je Nemačka "najveći bilateralni donator naše zemlje" i da je u poslednjih 15 godina izdvojila 1,7 milijardi evra bespovratne pomoći Srbiji za realizaciju brojnih projekata, stoji u saopštenju.

Joksimović je rekla da očekuje da Srbija do kraja godine otvori najmanje još tri pregovaračka poglavlja, i to poglavlje šest o pravu privrednih društava, poglavlje 30 o ekonomskim odnosima s inostranstvom i poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama.

Srpska ministarka je navela da je Srbija posvećena regionalnoj stabilnosti i saradnji i da "očekuje da i drugi u regionu pokažu odgovornost i ne samo deklarativnu posvećenost stabilnosti i dobrim odnosima", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornici su se saglasili da je važan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i obaveza obe strane da ispunjavaju dogovoreno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.