Joksimović: Mogu da ne budu saglasni, ali ne nepristojni

Izvor: B92, 12.Nov.2016, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Mogu da ne budu saglasni, ali ne nepristojni

Beograd -- Ponašanje poslanika na sednici Odbora za evropske integracije bilo je krajnje neprimereno i politički nekorektno, navodi ministarka Jadranka Joksimović.

Na pitanje kako vidi debatu o tom događaju koja je nastavljena i u medijima i izjavu lidera SRS Vojislava Šešelja da nije čuo negativnu reakciju ni od koga ozbiljnog, ministarka za Tanjug podseća da su evropske integracije strateška orijentacija Srbije.

Osim toga, kako kaže, ovogodišnji Izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o napretku, koji je generalno pozitivan, važan je za našu Srbiju.

"I trebalo bi, stoga, da na ozbiljan i argumentovan način bude analiziran u najvišem zakonodavnom telu Srbije", rekla je ministarka Joksimović.

"Ako je neko antievropski orijentisan, što je politički legitiman stav, to ne znači da je legitimno da se ponaša nepristojno i da uzurpira pravo i obavezu Narodne skupštine da radi svoj posao i analizira Izveštaj", rekla je ministarka.

Kada je reč o ambasadoru Majklu Davenportu, dodala je Joksimović, on je šef Misije EU u Srbiji.

Takođe, istakla je da veruje da isti ti poslanici ne bi voleli da se neko tako ponaša prema ambasadorima Srbije onako kako su se oni ponašali prema ambasadoru koji predstavlja EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Mogu da se ne slažžu ali ne i da omalovažžavaju parlament

Izvor: Blic, 12.Nov.2016

Što se tiče događaja u Skupštini, na sednici Odbora za evropske integracije, kao ministar zadužen za evropske integracije u vladi Srbije, smatram da je ponašanje dela poslanika bilo krajnje neprimereno i politički nekorektno, izjavila je večeras ministarka Jadranka Joksimović...Na pitanje kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.