Joksimović: Izgleda da sam pogodila u profesionalnu savest

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Izgleda da sam pogodila u profesionalnu savest

Beograd -- Ministarka Jadranka Joksimović izjavila je da je NUNS samo potvrdio debatnu zatvorenost, političku ostrašćenot i nespremnost na samoanalizu i kritiku.

"Kao ministar u Vladi Srbije, imam pravo na svoje mišljenje i javnosti mogu da ga saopštim, i odgovorna sam pred javnošću za svoj rad. Kao što bi i vi trebalo da imate osećaj odgovornosti za kreiranje medijske strategije i promovisanje interesa i zaštite novinarske profesije", rekla je ministarka Joksimović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako kaže, izgleda da je svojom izjavom “pogodila u profesionalnu savest”, koju ste zamenili političkim antagonizmom i animozitetom.

"Neka građani procene koliko profesionalnog kredibiliteta imate, i koliko svako mišljenje i stav vezujete za dnevno politički kontekst. Nikome ne držim lekcije, to nije moj politički stil, ali nemam nameru da uslišim vašu molbu da ne iznosim sopstveno mišljenje", naglasila je ona.

Kako je dodalo, to bi bilo duboko u suprotnosti sa debatnom prirodom i njene ličnosti, ali i vrednostima pluralizma za koje se oduvek zalaže.

"Verujem da ćete učiniti napor da prevaziđete okoštale forme polarizacije, i da ćete u budućnosti doprineti još boljoj slici stanja medija u Srbiji. Posebno kroz učešće u Radnoj grupi za izradu medijske strategije", zaključila je ona.

NUNS je ranije danas saopštio da su izjave ministarke Joksimović, da je stanje u medijima u Srbiji bolje od mnogih u regionu, pa čak i nekih članica EU, i premijerke Ane Brnabić da je situcija "nasleđena i katastrofalna i da je 2014. bila dva puta gora", izrečene s ciljem da se maskira stvarno stanje u medijima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.