Jočićev vozač oslobođen optužbi

Izvor: RTS, 01.Jul.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jočićev vozač oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi vozača Mirka Damnjanovića za izazivanje saobraćajne nesereće 2008. u kojoj je u blizini Velike Plane teško povređen bivši ministar policije Dragan Jočić.

Tom odlikom potvrđena je oslobađajuća presuda Damnjanoviću koju mu je izrekao Osnovni sud u Smederevu decembra 2012. godine, na koju se žalio tužilac, prenosi Tanjug.

Damnjanović je bio optužen da je kao vozeći službeno vozilo MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, sa uključenom zvučnom i svetlosnom signalizacijom, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi i imovinu većeg obima.

U optužnici se navodi da je Damnjanović, krećući se trakom za preticanje iz pravca Beograda ka Nišu, brzinom od 141 kilometar na sat, pogrešno reagovao u momentu kada je iznenada uočio na kolovozu psa i udario ga prednjim levim delom vozila.

"Naglo je skrenuo ulevo, pritom ne vodeći računa o položaju vozila i brzini kretanja", navedeno je u optužnici.

Pošto je izgubio kontrolu, vozilo je udarilo u zaštitnu metalnu ogradu, prešlo preko nje na suprotnu kolovoznu traku i nastavilo nekontrolisano kretanje.

Tom prilikom, suvozač u vozilu, bivši ministar policije Dragan Jočić, zadobio je teške telesne povrede.

"Na osnovu nalaza i mišljenja komisije Instituta Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, reakcija okrivljenog predstavljala je individualnu refleksnu reakciju koja kao takva ne može imati karakter propusta koji je uzročno vezan za nastalu posledicu", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Oštećeni Dragan Jočić i Republika Srbija su upućeni na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnih zahteva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.