Jezivi prizori dečijeg odeljenja Očne klinike u Beogradu

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezivi prizori dečijeg odeljenja Očne klinike u Beogradu

Higijena je na katastrofalnom nivou, svuda gamižu bubašvabe, zidovi su ispucali, a kreveti razvaljeni. Adrijana Erić, mama mališana koji se lečio u ovoj klinici za Pressonline je izjavila da sramota da se deca leče u ovakvim prostorijama, ali i da lekari i osoblje rade u ovakvim uslovima.

"Želela bih da naglasim da je osoblje izuzetno stručno i ljubazno, ali je jednostavno nedopustivo da se klinika nalazi u ovakvom stanju" izjavila je Adrijana. Sa sinom je dolazila nekoliko puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i svaki put je bilo nepodnošljivo boraviti.

"Moj cilj je da se javnost upozna sa ovom situacijom u želji da se problem što pre reši, zbog dece pacijenata, ali i lekara i sestara koji rade tu" dodaje Adrijana. Prema njenim rečima, higijena je na sramotnom nivou, vodovodne cevi u toaletu često začepljavaju, pa dolazi i do poplave. Bube gamižu svuda, a tokom noći, jedna je čak njenom sinu ušla u usta.

Ovakvi uslovi ne samo da otežavaju deci boravak, već mogu izazvati i infekcije, naročito što se radi o deci sa osetljivim oboljenjima. Gotovo ruinirane fotografije bolničke sobe prikazuju jezivo stanje u tri male sobe u kojima se leče deca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i sa Kosova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.