Jezive scene u Nišu: Komadi tela i leševi stoje po hodnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezive scene u Nišu: Komadi tela i leševi stoje po hodnicima

Pokvarene hladnjače u kapeli Kliničkog centra

Krv, delovi ljudskih tela i leševi koji se raspadaju i nepodnošljivo smrde prizor su u kapeli Kliničkog centra u Nišu, za koju je zaduženo Javno komunalno preduzeće ''Gorica''.

Pročitajte i:

To tvrdi Rade Rašović, poverenik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata ''Gorica''.

- Hladnjače su pokvarene, pa kad dođu amputirani delovi tela zaleđeni i spakovani u kutije, oni stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po hodnicima, odmrzavaju se i tope. Od tog mirisa ne može da se opstane. Dešava se da leševi u pokvarenoj hladnjači stoje čak mesec dana. Radnici mi se žale da ne mogu da rade u takvim uslovima, sa krvlju koja se razliva na sve strane, pa oni nisu mesari. Ovome mora da se stane na put – kaže Rašović.

Sa druge strane Igor Novaković, v.d. direktora JKP ''Gorica'', kaže da je situacija sasvim drugačija i da poseduju ispravne hladnjače.

- Imamo tri hladnjače, od kojih jedna jeste neispravna i planirana je popravka. Druge dve rade i svojim kapacitetom zadovoljavaju sve potrebe. Leševi nisu van hladnjača i ne nalaze se po hodnicima. U pitanju je prostorija koja se nalazi ispred sale za obdukciju, i tu leš stoji, to je vrlo kratko, dok ne krene obdukcija. Sve što je u našoj nadležnosti radi se u svim sanitarnim uslovima, budite uvereni. Čovek koji je to prijavio potpuno je nestručan, a uporno se meša u nešto što nije njegov posao – kaže Novaković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.