Jeziv slučaj trese Austriju: Grupa muškaraca mesecima zlostavljala devojčicu – među njima i Srbi

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 18:54

Jeziv slučaj trese Austriju: Grupa muškaraca mesecima zlostavljala devojčicu – među njima i Srbi

Austrijska policija pokrenula je istragu protiv 17 ljudi, mahom maloletnika, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godišnje devojčice tokom nekoliko meseci.

Među osumnjičenima za zlostavljanje su i državljani Srbije.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloletnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godina i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije.

Među osumnjičenima su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.

Oni su osumnjičeni za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloletnog lica i pornografsko prikazivanje maloletne osobe, precizirao je Finda.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišćeno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Žrtva i njena majka su prijavile slučaj vlastima u oktobru, navodi AP.

Posle opsežnih istraga, u četvrtak je saslušano 13 osumnjičenih starih 14 godina ili više, neki su priznali dela, drugi odbacili, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji.

Istražitelji još ispituju materijal s njihovih mobilnih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.