Jevrejski ekstremista osuđen zbog paljenja crkve

Izvor: B92, 12.Dec.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevrejski ekstremista osuđen zbog paljenja crkve

Jerusalim -- Sud u Nazaretu na severu Izraela osudio je jevrejskog ekstremistu na četiri godine zatvora jer je podmetnuo požar u čuvenoj crkvi u Svetoj zemlji 2015. godine.

Dvadesetdvogodišnji Jinon Ruveni osuđen je u ponedeljak zbog umešanosti u napad na Crkvu čudesnog umnoženja hleba i ribe, kako je danas objavljeno.

Njemu je takođe naređeno da plati 14.000 dolara na ime kompenzacije.

Ta crkva na obali Galilejskog jezra je podignuta na mestu ge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Isus po hrišćanskom verovanju činio čuda i jedna je od najpopularnijih destinacija hrišćanskih hodočasnika koji dolaze u Svetu zemlju.

U požaru 2015. godine je pričinjena je velika šteta crkvenom zdanju i spaljeni su molitvenici. Drugi osumnjičeni za podmetanje požara je oslobođen.

Jevrejski ekstremisti su u poslednjih nekoliko godina napadali džamije, crkve i levičarske izraelske organizacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jevrejski ekstremista osuđen na četiri godine zatvora

Izvor: Blic, 13.Dec.2017, 01:51

Sud u Nazaretu osudio je Jevreja Jinona Reuvenija, poznatog po ekstremističkim stavovima na četiri godine zatvora zbog podmetanja požara u rimokatoličkoj crkvi na severu Izraela, saopšteno je iz suda...U saopštenju se navodi da je Reuveniju izrečena i novčana kazna u iznosu od 14.000 dolara na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.